Butiken

Välkommen till Bryggaregatan 2 i Avesta

Karina och Natalia finns på plats i butiken för att hjälpa dig att finna vad dina fötter behöver. Boka gärna en utprovning av skor i samband med din fotvårdsbehandling så får du hjälp att finna de rätta produkterna och skorna för just dina fötter.

Nedan kan du läsa om Phoenix Klinikens produktsortiment. Skulle du ha några funderingar angående någon produkt så kan du enkelt kontakta oss, du finner våra kontaktuppgifter längre ner på sidan. Trevlig läsning!

MEDICINSKA & FOTRIKTIGA SKOR

Hos Phoenix Kliniken finner du ett brett sortiment av medicinska och fotriktiga skor från New Feet, Cinnamon, Ara och Klaveness Footwear. Allt från säsongens sköna varmfodrade kängor till arbetskor med anti-halk sula och mysiga, värmande innetofflor i ull.

STRUMPOR & SKOINLÄGG

Strumpor i ull och bambu, mjuk och behaglig resår, även för dig som är lite extra känslig eller har diabetes. Du finner skoinlägg, sulor och fotavlastningar, allt för att dina fötter ska trivas och må bra.

FOT & HUDVÅRDS-PRODUKTER

Produkter till dina fötter, händer, kropp och knopp. Allt finner du hos Phoenix Kliniken. Även vårdande produkter för skor och kläder hittar du i sortimentet.

” Felställningar i foten kan resultera i både knä-, höft-, rygg- och nackproblem och det har ofta med felaktigt skoval att göra."

PODOLOGIA.pl


PODOLOGIA.pl är en ledande tillverkare och märke av nanoteknologiska fot-och hudvårdsprodukter, som skapades med effektiva lösningar med fokus på olika problemområden.


PODOLOGIA.pl är en av våra samarbetspartners vid tillverkning av ortopediska skoinlägg. Teamet består av olika yrkes specialister (ortopedtekniker, fysioterapeuter, doktorer, medicinska fotterapeuter) där vi tillsammans kopleterar våra kunskaper med vetenskap för att ge kunden den bästa möjliga service och behandlingar när det gäller fothälsa. 


PODOLOGIA.pl är även en plats där man utbildar specialister inom den medicinska fot- och kroppshälsan. 


OBS! PREPARATER AV NANOTEKNIK PODOLOGIA.PL ÄR EJ LÄKEMEDEL. DESSA ANVÄNDNINGAR ÄR ENDAST FÖR INFORMATIONSÄNDAMÅL OCH HAR HÄRLETTS FRÅN ERFARENHETEN AV EPG-SYSTEM® OCH VETENSKAPLIGA KLINISKA STUDIER. DENNA INFORMATION ERSÄTTER EJ RÅD FRÅN MEDICINSK PERSONAL. DESSA PRODUKTER ÄR AVSEDDA FÖR EXTERNT BRUK. AV JURIDISKA SKÄL KAN DE INTE ANVÄNDAS I SVERIGE SOM KOSTTILLSKOTT OCH LIVSMEDEL. DERAS ANVÄNDNING BEROR HELT PÅ KÖPARENS INITIATIV.

Klaveness Footwear


Klaveness (Hästen) är ett 100 år gammalt svenskt varumärke som grundades i Uppsala, i kvarteret Hästen. 1963 togs varumärket över av norska Klaveness och ligger idag fortfarande under samma regi. Hästen är ett varumärke som passar utmärkt för dig som behöver lite bredare läster. De fina materialen är väl anpassade efter det skandinaviska klimatet och håller en mycket bra kvalité. Man håller hårt i grundidén som sedan start har varit: " att göra skor som fötterna själva skulle valt - skor med perfekt passform, bra läster och toppkvalitet".

New Feet är medicinska

skor och skoinlägg från Danmark


Hos New Feet konstruerar vi skor baserat på den ortopediska traditionen, där komfort och skydd av det muskuloskeletala systemet är det primära målet. Det är denna tradition och detta hantverk som är kärnan i New Feets unika skokoncept.


Läs mer om produkternas egenskaper här nedan.

OnSteam® | Protektor® & Korrektor® | OrthoStretch™ | Picos© | Kardborreband

Cinnamon är svenska skor och produkter, utvecklade i samarbete med ortopeder


Det svenska skomärket för dig som är mån om din och andras hälsa. Alla skor, kängor och pumps har urtagbara innersulor så de kan bytas mot egna skoinlägg. Vi har även skor för hallux valgus, hammartå och andra vanliga fotproblem. Cinnamon har skor i extra små storlekar (33) eller extra stora storlekar (45).

HFL Laboratories: specialisten när det gäller problemlösande fot- och kroppsvård


Vill du också vara snäll mot din kropp och fötter? Eller har du problem med huden eller naglarna som du vill behandla med de bästa produkterna? Då har du kommit till rätt ställe! Vi har noggrant utvecklade produkter som kan hjälpa dig med detta. Alla produkter kan användas av barn, gravida och diabetiker. Produkterna är ett led i en professionell behandling. Produkterna från HFL Laboratories finns endast att köpa på fot- och skönhetssalonger så att du ska kunna få den bästa rådgivningen, stödet och/eller hjälpen. 

Sköna Fötter

i Mariestad


  • Strumpor i ull och bambu.
  • Mjuk och behaglig resår som inte sitter åt.
  • Diabetesstrumpur i ull och bambu.

Fotspecialisten


Special Foot Products, utvecklat av Carola Richardson, medicinsk fotterapeut sedan tjugo år med ett specialintresse inom fotvård för nagel- och hudsvamp. Kvalitativa produkter som ger bra resultat på olika problemområden. Produkterna säljs enbart av medicinska fotterapeuter. Detta är en trygghet för att säkerställa att alla produkter används rätt. Vårt fokus är att hjälpa kunden på bästa sätt och vi finns alltid till hands för att svara på frågor om våra produkter och behandlingar. Alla våra produkter kan sättas ihop på olika sätt för olika behov. Detta innebär att fotterapeuten kan skräddarsy behandlingen för bästa resultat.

Pro Pedis


Pro Pedis är våran största samarbetspartner inom individuella ortopediska skoinlägg.