Behandlingar & tjänster

För friskare fötter

Här står fotvård på menyn! Behandlingar går att boka måndag - fredag och vissa lördagar. Behandlingstider är enligt överenskommelse. Bokning sker via bokningssidan där du finner lediga tider eller via telefon. Är du fundersam över vilken behandling som passar dig är du alltid välkommen att ringa. Inget svar i telefon? Lugn, vi ringer upp dig så snart vi får en ledig stund.


För att säkerställa att du får en lugn och avkopplande stund hålls dörren låst under pågående behandling. Välkommen att boka!

Fotvårdsbehandling hos medicinsk fotterapeut ansluten till Sveriges Fotterapeuter

OBS

NAGELLACK!

Visst är det härligt med lite färg på tånaglarna? MEN, ta bort lacket innan du kommer på din fotvårdsbehandling då borttagningen annars tar dyrbar tid i anspråk från din behandling. Tack på förhand och välkommen med tånaglar utan lack!

BARN & UNGDOMAR UNDER 18 ÅR

För dig som önskar komma på behandling hos Karina eller Natalia på Phoenix Kliniken och inte hunnit fylla 18 år så gäller att du tar med din målsman/vårdnadshavare till behandlingen alternativt att denne kan kontaktas via telefon under behandlingstillfället. Skulle frågor uppstå som behöver besvaras för att behandligen ska kunna fortgå eller beslut behöva fattas om till exempel vidare behandling som barnet/ungdomen ej själv ska bekosta så måste målsman/vårdnadshavare finnas tillgänglig på plats eller via telefon för att kunna svara på frågor och fatta beslut. 

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård - Hel behandling

Denna behandling passar dig som regelbundet går på fotvård och inte har några extrema problem med dina fötter. I behandlingen ingår  fotstatus, uppmjukande fotbad och vård av naglar, behandling av ev. liktorn, nagelsvamp, vårtor och förhårdnader etc. Behandlingen avslutas med välgörande massage med fotsalva och nagelolja.

ca 50 min 630 kr

Medicinsk fotvård - Delbehandling

Denna behandling passar dig som inte har behov av en omfattande fotbehandling, utan önskar hjälp med borttagning av enstaka liktorn, borttagning av små förhårdnader eller nagelklippning. Fotbad ingår inte alltid, utan är beroende av vad som ska åtgärdas.

ca 25 min 410 kr

Medicinsk fotvård - Stor behandling

Denna behandling passar dig som har mycket besvär med dina fötter. I samråd med din terapeut prioriteras vad som först behöver åtgärdas för att få dig på fötter igen och hur vidare behandling läggs upp. Behandlingen kan vara en kombination av medicinsk fotvård. Du som kund får råd och tips om egenvård, vidare behandling och hänvisning till andra specialister vid behov.

ca 85 min 930 kr

Vårtor

Behandling av Verruca / Vårta

Denna behandling passar dig som har problem med fot- och handvårtor.

På kliniken jobbar vi med med olika metoder vid behandling av vårtor, bland annat:

 • Kemiska medel - Anpassade efter hälsotillstånd hos kund.
 • Elektrokogulation - Behandling av elektrokoagulation vid vårtor. Denna metod tar bort vårtans celler genom användning av en elektrisk ström. Behandlingen avser upp till 3 vårtor. Proceduren går till genom att man behandlar vårtorna med elektrokoagulationsapparat. Kunden ska återkomma efter 2-3 veckor efter behandlingen för fortsatt behandling alt. undersökning. Efter att denna behandling är avslutad är det obligatorisk att använda rekommenderade medel av fotterapeut. Fotterapeuten tar ej ansvar för resultat av behandling om kunden avstår hemmabehandling eller återbesök. För bästa resultat rekommenderas avlastande innersula PWO 15.

ca 30 min 390 kr

OBS! Innan behandling rekommenderas insmörjning av emla salva på drabbat område då själva behandlingen kan vara smärtsamt.

Fot/Gång/Balans diagnostik och analys

Syftet med diagnostiken är att bedöma, diagnostisera, och analysera fotstatus, fotens biomekanik, gångmönster och kroppens förhållningssätt. Diagnostiken är nödvändig vid beställning av ortopediska och individuella skoinlägg.

OBS! Vi rekommenderar att ha lössittande kläder då vi kommer att annalysera hela kroppen (omklädningsrum finns på plats). Ta med de skor som kommer att användas tillsammans med skoinläggen. Under analysen kommer bilder att tas, samt film av gång (ej på ansiktet).

ca 75 min 850 kr

Återbesök ca 40 min 500 kr - Avser ifall du som kund vill göra en uppföljning av resultat vid användning av skoinlägg. Återbesöket rekommenderas att göra ca 8 veckor efter att du börjat använda inläggen.


Individuella ortopediska skoinlägg 

- För dagligt bruk 2100 kr

- För idrottare 2100 kr

- För deformerade fötter/gjutning 2100 kr

OBS! Typ av skoinlägg bestämms på plats efter en utförd diagnostik och analys. Väntetid på skoinlägg är upp till sex veckor och vid beställning av inlägg får du som kund 15% rabatt på våra medicinska/ortopediska och fotriktiga skor.

PWO15 - Professionella avlastande innersulor

PWO (professionella avlastande innersulor) är det första systemet på marknaden för professionell fotavlastning. PWO-systemet används både i förebyggande och terapeutiskt syfte vid överbelastningsförändringar i fötter, mobilisering och stimulering av fotens strukturer m.m.

PWO 15/10 är en medicinsk produkt tillverkad med användning av specialistiska avlastande material (d.v.s. utan formminne) som rekommenderas vid förebyggande av överbelastningsskador (bl.a. sår, utmattningssår, stressfrakturer, hyperkeratos (förhårdnader), hudsprickor, vårtor, liktornar, vävnadsförträngningar, neuralgier, idrottsorsakade överbelastningar, efter elektrokoagulation behandling m.m.). Innersulorna förses med olika sorters komponenter som väljs utifrån specifika terapeutiska behov.

PWO 15/10 uppfyller 3 kriterier:

- Individuell anpassning

- Snabb och enkel tillverkning

- Medicinsk kvalitet

ca 60 min 950 kr 

OBS! Anpassning och rådgivning ingår i priset.


Korrigerande ortoser

För korrigering av felställda tår

Ortos är ett samlingsnamn för hjälpmedel som används som ett yttre stöd på en kroppsdel. Syftet kan vara att motverka felställningar eller kompensera för muskelsvaghet.

Jag tillverkar en individuell ortos i silikon efter dina behov. Ortosen avlastar felställningar, t.ex. hallux valgus, hammartå eller liktornar mellan tår. (1 års garanti, gäller ej normalt slitage.)

ca 45 min 620 kr

Nagelförstärkning nytt set

OBS! Ej bokningsbar än!

Förstärkning av dina naturliga naglar med gele

Förstärkning av de egna naglarna är ett bra alternativ för den som har tunna, sköra naglar som ofta skivar sig. En förstärkning innebär att du får konstmaterial ovanpå dina egna naglar, vilket gör dem starka och hållbara. På detta sätt kan din nagel ”korrigeras” till en snygg form. Du kan välja mellan ”naturell”, rosa naglar, ”fransk manikyr” där man behåller en vit rand längst ut på nageln, vilket ger ett välvårdat, omålat intryck eller färgat material med dekorationer. Förstärkningen görs med gele.

- Naturell/enkel design ca 0 min 0 kr

(Förstärkning av naglar med en lätt rosa geler eller lackar i samma färg)

- Färg/Glitter ca 0 min 0 kr

(Förstärkning med färg/glitter)

- Fransk/Faded ca 0 min 0 kr

(Förstärkning med fransk manikyr eller fransk ombre/faded)

- Extra design ca 0 min 0 kr

(Förstärkning med mer avancerad design/dekoration på flera naglar. t.ex. stenar, glitter, flakes, olika färger, mönster, faded)

OBS! Återbesök rekommenderas var 3-4 vecka.


Gellack

OBS! Ej bokningsbar än!

Gellack på dina egna nagalar

Gellack är som en blandning av gelé och vanligt nagellack. Som du säkert förstår då är gellack alltså en rätt tjock, men samtidigt flytande och formbar, variant av nagellack som användas för att måla och skapa designs på naglar. I och med lackets specifika formula är det även ett alternativ som håller väldigt länge.

- Enkel nytt set ca 0 min 0 kr

(Naturell rosa eller enfärgat)

- Design/glitter nytt set ca 0 min 0 kr

(Välj detta alternativ om du vill ha fler än en färg eller glitter)

- Gellack nytt set på tånaglar ca 0 min 0 kr

(I denna behandling ingår glitter, mer än en färg eller enfärgat till ett och samma pris)

- Påfyllning längre naglar ca 0 min 0 kr

(Återbesök med en starkare variant av gellack som stärker nageln. Denna behandling är för dig som har gellack och vill göra en påfyllning och behålla längden på naglarna)

- Påfyllnng kortare naglar ca 0 min 0 kr

(Återbesök för dig som endast har gellack på naturlig, kortare nagel och vill fylla på med nytt gellack. Naturell rosa eller enfärgat)

- Återbesök gellack på tånaglar ca 0 min 0 kr

OBS! Återbesök rekommenderas var 3-4 vecka. Ta bort eventuell nagellack innan besöket. Återbesöken gäller endast på naglar som är gjorda hos oss! Vid borttagning av material från en annan salong bokar man in -"Borttagning av mterial".


Övriga nageltjänster

OBS! Ej bokningsbar än!

Resterande tjänster med fokus på händer och naglar

- Vanlig manikyr ca 0 min 0 kr

(Manikyren inleds med att händerna tvättas noggrant innan eventuellt nagellack tas bort. Sedan filas naglarna med en mjuk fil och nagelbandskräm masseras in på varje finger för att mjuka upp nagelbanden så att de försiktigt kan puttas upp och döda hudceller tas bort.  Behandlingen avslutas med en livgivande handmassage)

- Handmassage ca 0 min 0 kr

(En skön handmassage med högkvalitativ massageolja)

- Nagelklippning ca 0 min 0 kr

(Endast klippning av naglar på händer)

- Vanligt nagellack ca 0 min 0 kr

(Vi målar dina naglar på händer/fötter med vanligt nagellack, i denna behandling ingår även borttagning av eventuell gammalt nagellack)

- Lagning av en nagel ca 0 min 0 kr

(Lagning av negel mellan återbesöken. Vid lagning av flera naglar vänligen skriv det i noteringen)

- Borttagning av material ca 0 min 0 kr

(Borttagning av befintlig material så som gele eller gellack. Denna behanling kan du boka om du redan har material på naglarna från en annan salong men vill göra nytt set hos oss)Nagel- och fotsvamp

Nagelsvamp / Fotsvamp - Konsultation

Konsultation för bedömning av orsaken till nagel/hudförändring och rådgivning angående vilken behandling som är lämplig. Möjlighet finns att utföra test av nagel/fotsvamp på kliniken, extra kostnad för test tillkommer.

ca 15 min 280 kr

OBS! På kliniken behandlas både tå- och fingernaglar som är angripna av svamp. Vet du redan om att du har svamp kan du då boka en delbehandling, för att starta terapin på en gång. 

Test för nagelsvamp

Test för nagelsvamp, ej behandling. Testkit från FungiCheck används som är det mest tillförlitliga testet på marknaden. Läs mer om FungiCheck HÄR!

ca 15 min 550 kr

Nagelrekonstruktion

Nagelrekonstruktion HFL-gel

Denna behandling passar dig som behöver bygga upp och stärka en trasig nagel  eller traumanagel för att hjälpa den att växa över nagelbädden. Behandlingen kan utföras på nagelsvamp. 


Rekonstruktion innebär att nagelplattan byggs om, vilket ger den en naturlig form. Vanligtvis används denna behandling på naglar som har deformerats, lossnat från nagelbädden, under pågående terapeutisk behandling eller efter mekanisk skada på nageln, spröda samt splittrade naglar. För rekonstruktion används specialiserade podologiska produkter som har svamp- och bakteriedödande egenskaper. Naglar återfår sin naturliga form och färg och är dessutom skyddade mot yttre faktorer. Dessutom, med rätt nagelvårdsprodukter, påskyndas regenereringsprocessen och nagelplattorna växer friska och starka.

De vanligaste orsakerna till deformation av nagelplattan är:

 • Kirurgiskt ingrepp efter borttagen nagel
 • Mekaniskt skada, t.ex. genom dålig nagelvård efter kosmetisk pedikyr eller otillräcklig nagelvård hemma.
 • Blodmärken orsakade av felaktiga skor alt. stötar eller tryck från skor
 • Dermatologiska sjukdomar som nagelsvamp, psoriasis etc.


OBS! Viktigt att följa fotterapeutens råd efter avslutad behandling.

ca 50 min 600 kr - kostnad för upp till två naglar.

OBS! Priset gäller finger- och tånaglar.


Nagelkorrigering

Behandling av inåtväxta eller inrulllade naglar syftar till att lindra inflammation och återställa nagelns korrekta tillväxtväg. Metoden anpassas individuellt till varje patient, med hänsyn till alla faktorer (m.in svårighetsgraden av problemet, symtomen).

Först och främst kommer fotterapeuten att eliminera smärta vid första besöket. Ju tidigare behandlingen genomförs, desto tidigare kan tillfredsställande resultat förväntas.
Det finns många metoder för korrigering av inåtväxta, inrullade naglar, menfotterapeuten  väljer alltid den bästa för en patient. 

På kliniken jobbar vi med med olika metoder av nagelkorrigerring, bland annat:

 • Tamponering - Avlastning i nagelfalsen med hjälp av en tamponad, 
 • Onyfix - Denna nagelkorrigeringssystem hjälper dig att korrigera nästan alla former av kartnaglar, nageltrång eller deformerade naglar.
 • Uni Brace - Metoden innebär att fotterapeuten applicerar titanspännen på eller under nagelplattan som är individuellt anpassat till kunden. Behandling avser inåtväxta- och inrullade naglar. För närvarande är det en av dom mest effektiva metoden vid nagelkorrigering som även ger smärtlindrande effekt. För att eliminera problemet med inåtväxande naglar är det nödvändigt att komma för en kontroll efter behandlingen var ca 6 vecka tills behandlingens slut som bekräftas av en fotterapeut. Sådan terapi varar cirka 6-12 månader, beroende på problemets ursprung och svårighetsgrad.
 • Arkadas Cube - En terapimetod för inåtväxande och inrullade naglar. Det är en icke-invasiv procedur under vilken den inåtväxande nageln dras ut ur nagelfalsen och sedan säkras med medicinsk akryl - det förhindrar återväxt. Den estetiska effekten är också en ytterligare fördel. Under proceduren rekonstrueras nagelplattan, tack vare vilken den får ett naturligt och hälsosamt utseende. För att eliminera problemet med inåtväxande naglar är det nödvändigt att komma för en kontroll efter behandlingen var ca 6 vecka tills behandlingens slut som bekräftas av en fotterapeut. Sådan terapi varar cirka 6-12 månader, beroende på problemets ursprung och svårighetsgrad. Vid behandling kortas nageln, akryl appliceras och poleras. Vid behov sätter fotterapeuten på en tamponad eller upprepar proceduren.


ca 55 min 600 kr - kostand för upp till två naglar 

OBS! Vid nagelkorrigering är det viktigt att fälja fotterapeutens rådgivning angående bland annat hembehandling med olika medel. Visa nagelkorrigerings metoder är kraftiga därav är hemmabehandling nödvändigt! Fotterapeuten tar ej ansvar för hela terapin om kunden ej fäljer rekomendationer! Val av skor vid nagelkorrigering är avgörande för att korrigeringen sitter kvar på nagelplattan. Om du tappar korrigering under de första 10 dagar så ingår garanti, det vill säga att fotterapeuten gör behandlingen på nytt utan några extra kostander. 


Behandling av nageltrång

Denna behandlig avser dig som har problem med nageltrång och där problemet behöver återgärdas snabbt.

ca 45 min 500 kr - behandlingen avser en nagel

Friskvård

Fotvård som friskvård - Avdrag hos arbetsgivaren

Denna behandling har som mål att bibehålla friska och starka fötter. Förebyggande och avslappnande behandling som innefattar uppmjukande fotbad, vård av naglar, filning av förhårdnader och borttagning av ev. liktorn och vårtor. Behandlingen avslutas med fotsalva och lätt fotmassage. Du får även tips och råd för hur du på bästa sätt bibehåller en god fothälsa genom egenvård.

ca 55 min 780 kr

Massage

Fot- & Vadmassage

En skön fot- och vadmassage med högkvalitativ massageolja. I behandlingen ingår även uppmjukande fotbad och fot- och vadskrubb.

30 min 450 kr - Avser endast massage

45 min 550 kr - Avser endast massage med skrubb

45 min 550 kr - Fotmassage med Zonterapi

Nagelförlängning nytt set

OBS! Ej bokningsbar än!

Förlängnig av naglar med gele 

För dig som vill få långa, hållbara naglar som ser naturliga ut passar en förlängning bra. Du väljer själv längd och form, även om vi gärna berättar vad vi tycker passar dig och dina förutsättningar bäst.
Förlängning kan göras antingen genom att en tipp, pdär tippen fästs på din nagel eller genom skulptering på mall. Metoden bestäms av längden på dina egna naglar och vilka förutsättningar du har. Vanligast är att förlänga genom att fästa tippar, då filas din egen nagel ner tills den fria randen är minimal. Allt för att tippen ska kunna fästas på en stabil yta. Sedan appliceras valt konstmaterial på din nagel och tippen.
Vi erbjuder både ”naturella”, rosa naglar, ”fransk manikyr”, där man behåller en vit rand längst ut på nageln, vilket ger ett välvårdat, omålat intryck eller färgat material med dekorationer. Förlängning görs med gele.

- Naturell/Enkel design ca 30 min 0 kr

(Förlängning av naglarna där vi använder en lätt rosa gele eller lackar naglarna i en färg)

- Färg/Glitter ca 30 min 0 kr

(Nagelförlängning med färg/glitter)

- Fransk/Faded ca 30 min 0 kr

(Nagelförlängning med klassisk fransk manikyr eller fransk ombre/faded)

- Extra design ca 30 min 0 kr

(Nagelförlängning med mer avancerad design/dekoration på flera naglar. t.ex. stenar, glitter, flakes, olika färger, mönster, faded)

OBS! Återbesök rekommenderas var 3-4 vecka.


Återbesök nagelförstärkning/nagelförlängning 

OBS! Ej bokningsbar än!

Återbesök för nagelförstärkning samt nagelförlängning 

Denna behandling rekommenderas att göra 3-4 veckor efter att du gjort en nagelförstärkning alternativ nagelförlängning hos oss. Det skall vara minst sju naglar kvar för att kunna boka ett återbesök, är det fler än tre naglar som saknas räknas det som ett nytt set. Denna behandling går till genom att vi filar bort en del av det gamla materialet som sitter kvar på dina naglar, därefter bygger vi nytt. 

- Naturell/enkel design ca 0 min 0 kr

(Förstärkning/förlängning av naglar med en lätt rosa geler eller lackar i samma färg)

- Färg/Glitter ca 0 min 0 kr

(Förstärkning/förlängning med färg/glitter)

- Fransk/Faded ca 0 min 0 kr

(Förstärkning/förlängning med fransk manikyr eller fransk ombre/faded)

- Extra design ca 0 min 0 kr

(Förstärkning/Förlängning med mer avancerad design/dekoration på flera naglar. t.ex. stenar, glitter, flakes, olika färger, mönster, faded)

OBS! Återbesök rekommenderas var 3-4 vecka. Återbesöken gäller endast på naglar som är gjorda hos oss! Vid borttagning av material från en annan salong bokar man in -"Borttagning av material".


Finn första lediga tid!

Ring för att boka!

Debitering av uteblivet besök!

Vi debiterar utebliven eller för sent avbokad tid. En inbokad tid ska återkallas 24 timmar i förväg, annars debiteras fullt pris.

Det går bra att avboka via mail karina@phoenixkliniken.se eller ring oss på        070-744 92 50.

FungiCheck

 • Resultat inom 10 minuter
 • 97 % tillförlitlighet
 • Snabbt och smärtfritt

FungiCheck är vetenskapligt och kliniskt testat. Enligt studier är FungiCheck med 97 % korrekt diagnos det mest pålitliga testet för dermatofyter i jämförelse med traditionella metoder. Testet kan utföras trots att nageln redan behandlas med svampdödande medel. Boka tid för testet redan idag!


Pris för test hos Phoenix Kliniken 530 kr.

OBS! Utförs testet i samband med annan bokad behandling erhålls rabatt på testet.

Pris hos Phoenix Kliniken i samband med annan bokad behandling 450 kr.