Behandlingar & tjänster

För friskare fötter

Här står fotvård på menyn! Behandlingar går att boka måndag - fredag och vissa lördagar. Behandlingstider är enligt överenskommelse. Bokning sker via bokningssidan där du finner lediga tider eller via telefon. Är du fundersam över vilken behandling som passar dig är du alltid välkommen att ringa. Inget svar i telefon? Lugn, vi ringer upp dig så snart vi får en ledig stund.


För att säkerställa att du får en lugn och avkopplande stund hålls dörren låst under pågående behandling. Välkommen att boka!

Fotvårdsbehandling hos medicinsk fotterapeut ansluten till Sveriges Fotterapeuter

OBS

NAGELLACK!

Visst är det härligt med lite färg på tånaglarna? MEN, ta bort lacket innan du kommer på din fotvårdsbehandling eller nagelbehandling då borttagningen annars tar dyrbar tid i anspråk från din behandling. Tack på förhand och välkommen med tå/handnaglar utan lack! Karina som är fotterapeut på Phoenix Kliniken målar EJ tånaglar med lack, vill man ha målade naglar är ni välkomna att boka tid hos Natalia nagelterapeuten.

BARN & UNGDOMAR UNDER 18 ÅR

För dig som önskar komma på behandling hos Karina eller Natalia på Phoenix Kliniken och inte hunnit fylla 18 år så gäller att du tar med din målsman/vårdnadshavare till behandlingen alternativt att denne kan kontaktas via telefon under behandlingstillfället. Skulle frågor uppstå som behöver besvaras för att behandligen ska kunna fortgå eller beslut behöva fattas om till exempel vidare behandling som barnet/ungdomen ej själv ska bekosta så måste målsman/vårdnadshavare finnas tillgänglig på plats eller via telefon för att kunna svara på frågor och fatta beslut. För alla nagelbehandlingar hos Natalia är åldersgränsen 16 år. Detta beror på att som barn är huden och naglarna mycket känsligare. De är inte fullt utvecklade eller färdigvuxna. Sätter man på ett material som i grund och botten är plast eller härdplast kan det ske allergiska reaktioner och man kan få eksem eller andra problem som är svåra att bli av med.

Att sätta nagelförlängning på någon som är ung innebär att naglarna lättare kan brytas. Man kan få nagellossning och nagelsvamp och permanenta skador på naglarna, så att de aldrig återhämtar sig.

BEDÖVNING AV LEGITIMERAD SJUKSKÖTERSKA & LÄKARE

Vi samarbetar med Lilja Medical Service AB vilket betyder att du som kund har möjlighet till att få lokalbedövning hos oss innan planerad behandling. Är du rädd för smärta eller har en besvärlig nageltrång? Hör gärna av er till oss så bokar vi in en tid. Det går endast att boka bedövning via telefon och det tillkommer en extra kostnad för bedövning.

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård - Hel behandling

Denna behandling passar dig som regelbundet går på fotvård och inte har några extrema problem med dina fötter. I behandlingen ingår  fotstatus, uppmjukande fotbad och vård av naglar, behandling av ev. liktorn, nagelsvamp, vårtor och förhårdnader etc. Behandlingen avslutas med välgörande massage med fotsalva och nagelolja.

ca 50 min 660 kr

Medicinsk fotvård - Delbehandling

Denna behandling passar dig som inte har behov av en omfattande fotbehandling, utan önskar hjälp med borttagning av enstaka liktorn, borttagning av små förhårdnader eller nagelklippning. Fotbad ingår inte alltid, utan är beroende av vad som ska åtgärdas.

ca 25 min 440 kr

Medicinsk fotvård - Stor behandling

Denna behandling passar dig som har mycket besvär med dina fötter. I samråd med din terapeut prioriteras vad som först behöver åtgärdas för att få dig på fötter igen och hur vidare behandling läggs upp. Behandlingen kan vara en kombination av medicinsk fotvård. Du som kund får råd och tips om egenvård, vidare behandling och hänvisning till andra specialister vid behov.

ca 85 min 960 kr

Vårtor

Behandling av Verruca / Vårta

Denna behandling passar dig som har problem med fot- och handvårtor.

På kliniken jobbar vi med med olika metoder vid behandling av vårtor, bland annat:

 • Kemiska medel - Anpassade efter hälsotillstånd hos kund.
 • Elektrokogulation - Behandling av elektrokoagulation vid vårtor. Denna metod tar bort vårtans celler genom användning av en elektrisk ström. Behandlingen avser upp till 3 vårtor. Proceduren går till genom att man behandlar vårtorna med elektrokoagulationsapparat. Kunden ska återkomma efter 2-3 veckor efter behandlingen för fortsatt behandling alt. undersökning. Efter att denna behandling är avslutad är det obligatorisk att använda rekommenderade medel av fotterapeut. Fotterapeuten tar ej ansvar för resultat av behandling om kunden avstår hemmabehandling eller återbesök. För bästa resultat rekommenderas avlastande innersula PWO 15.

ca 25 min 390 kr

OBS! Innan behandling rekommenderas insmörjning av emla salva på drabbat område då själva behandlingen kan vara smärtsamt. 

Fot/Gång/Balans diagnostik och analys

Syftet med diagnostiken är att bedöma, diagnostisera, och analysera fotstatus, fotens biomekanik, gångmönster och kroppens förhållningssätt. Diagnostiken är nödvändig vid beställning av ortopediska och individuella skoinlägg.

OBS! Vi rekommenderar att ha lössittande kläder då vi kommer att annalysera hela kroppen (omklädningsrum finns på plats). Ta med de skor som kommer att användas tillsammans med skoinläggen. Under analysen kommer bilder att tas, samt film av gång (ej på ansiktet).

ca 120 min 850 kr

Återbesök ca 45 min 500 kr - Avser ifall du som kund vill göra en uppföljning av resultat vid användning av skoinlägg. Återbesöket rekommenderas att göra ca 8 veckor efter att du börjat använda inläggen.


Individuella ortopediska skoinlägg 

- För dagligt bruk 2100 kr

- För idrottare 2100 kr

- För deformerade fötter/gjutning 2100 kr

OBS! Typ av skoinlägg bestämms på plats efter en utförd diagnostik och analys. Du får dina skoinlägg samma dag och vid beställning av två stycken inlägg får du som kund 15% rabatt på det andra paret. Eftersom alla skoinlägg är individuella är det inget ånger/byterätt på dom!

PWO15 - Professionella avlastande innersulor

PWO (professionella avlastande innersulor) är det första systemet på marknaden för professionell fotavlastning. PWO-systemet används både i förebyggande och terapeutiskt syfte vid överbelastningsförändringar i fötter, mobilisering och stimulering av fotens strukturer m.m.

PWO 15/10 är en medicinsk produkt tillverkad med användning av specialistiska avlastande material (d.v.s. utan formminne) som rekommenderas vid förebyggande av överbelastningsskador (bl.a. sår, utmattningssår, stressfrakturer, hyperkeratos (förhårdnader), hudsprickor, vårtor, liktornar, vävnadsförträngningar, neuralgier, idrottsorsakade överbelastningar, efter elektrokoagulation behandling m.m.). Innersulorna förses med olika sorters komponenter som väljs utifrån specifika terapeutiska behov.

PWO 15/10 uppfyller 3 kriterier:

- Individuell anpassning

- Snabb och enkel tillverkning

- Medicinsk kvalitet

ca 60 min 950 kr 

OBS! Anpassning och rådgivning ingår i priset.


Korrigerande ortoser

För korrigering av felställda tår

Ortos är ett samlingsnamn för hjälpmedel som används som ett yttre stöd på en kroppsdel. Syftet kan vara att motverka felställningar eller kompensera för muskelsvaghet.

Jag tillverkar en individuell ortos i silikon efter dina behov. Ortosen avlastar felställningar, t.ex. hallux valgus, hammartå eller liktornar mellan tår.         (8 månaders garanti, gäller ej normalt slitage.)

ca 45 min 620 kr

Elevbehandlingar

Fot- & Vadmassage

En skön fot- och vadmassage med högkvalitativ massageolja. I behandlingen ingår även uppmjukande fotbad och fot- och vadskrubb.

30 min 250 kr - Avser endast massage

45 min 300 kr - Avser endast massage med skrubb

45 min 350 kr - Avser endast massage med lackning av tånaglarMedicinsk Fotvård

Denna behandling passar dig som regelbundet går på fotvård och inte har några extrema problem med dina fötter. I behandlingen ingår fotstatus, uppmjukande fotbad och vård av naglar, behandling av ev. liktorn, nagelsvamp, vårtor och förhårdnader etc. Behandlingen avslutas med välgörande massage med fotsalva och nagelolja. Karina som är Auktoriserad Medicinsk Fotterapeut närvarar och bedömer under behandlingens gång. 

ca 75 min 450 kr

OBS! Medicinsk Fotvård Elevbehandling går endast att boka via telefon!Medicinsk Fotvård - Delbehandling

Denna behandling passar dig som inte har behov av en omfattande fotbehandling, utan önskar hjälp med klippning, rensning samt slipning av tånaglar. Fotbad och fotmassage ingår i denna behandling.

ca 45 min  250 krKonsultation

Är du fundersam och har frågor angående dina fötter och skulle vilja veta mer om vad som orsakar dina fotproblem? Då är denna tjänst perfekt för dig. En konsultation med fotterapeuten Karina som besvarar alla dina frågor. Utifrån denna tjänst gör Karina en bedömning om vilka åtgärder som behöver göras och tillsammans komma överens om vidare behandling.

ca 15 min 150 kr

Nagel- och fotsvamp

Nagelsvamp / Fotsvamp - Konsultation

Konsultation för bedömning av orsaken till nagel/hudförändring och rådgivning angående vilken behandling som är lämplig. Möjlighet finns att utföra test av nagel/fotsvamp på kliniken, extra kostnad för test tillkommer.

ca 30 min 300 kr

OBS! På kliniken behandlas både tå- och fingernaglar som är angripna av svamp. Vet du redan om att du har svamp kan du då boka en delbehandling, för att starta terapin på en gång. 

Test för nagelsvamp

Test för nagelsvamp, ej behandling. Testkit från FungiCheck används som är det mest tillförlitliga testet på marknaden. Läs mer om FungiCheck HÄR!

ca 15 min 550 kr

Nagelrekonstruktion

Nagelrekonstruktion med HFL-gel, akryl alternativt annan material

Denna behandling passar dig som behöver bygga upp och stärka en trasig nagel  eller traumanagel för att hjälpa den att växa över nagelbädden. Behandlingen kan utföras på nagelsvamp. 


Rekonstruktion innebär att nagelplattan byggs om, vilket ger den en naturlig form. Vanligtvis används denna behandling på naglar som har deformerats, lossnat från nagelbädden, under pågående terapeutisk behandling eller efter mekanisk skada på nageln, spröda samt splittrade naglar. För rekonstruktion används specialiserade podologiska produkter som har svamp- och bakteriedödande egenskaper. Naglar återfår sin naturliga form och färg och är dessutom skyddade mot yttre faktorer. Dessutom, med rätt nagelvårdsprodukter, påskyndas regenereringsprocessen och nagelplattorna växer friska och starka.

De vanligaste orsakerna till deformation av nagelplattan är:

 • Kirurgiskt ingrepp efter borttagen nagel
 • Mekaniskt skada, t.ex. genom dålig nagelvård efter kosmetisk pedikyr eller otillräcklig nagelvård hemma.
 • Blodmärken orsakade av felaktiga skor alt. stötar eller tryck från skor
 • Dermatologiska sjukdomar som nagelsvamp, psoriasis etc.


OBS! Viktigt att följa fotterapeutens råd efter avslutad behandling.

ca 50 min 600 kr - kostnad för upp till två naglar.

OBS! Priset gäller finger- och tånaglar.


Nagelkorrigering

Behandling av inåtväxta eller inrulllade naglar syftar till att lindra inflammation och återställa nagelns korrekta tillväxtväg. Metoden anpassas individuellt till varje patient, med hänsyn till alla faktorer (m.in svårighetsgraden av problemet, symtomen).

Först och främst kommer fotterapeuten att eliminera smärta vid första besöket. Ju tidigare behandlingen genomförs, desto tidigare kan tillfredsställande resultat förväntas.
Det finns många metoder för korrigering av inåtväxta, inrullade naglar, menfotterapeuten  väljer alltid den bästa för en patient. 

På kliniken jobbar vi med med olika metoder av nagelkorrigerring, bland annat:

 • Tamponering - Avlastning i nagelfalsen med hjälp av en tamponad, 
 • Onyfix - Denna nagelkorrigeringssystem hjälper dig att korrigera nästan alla former av kartnaglar, nageltrång eller deformerade naglar.
 • Uni Brace - Metoden innebär att fotterapeuten applicerar titanspännen på eller under nagelplattan som är individuellt anpassat till kunden. Behandling avser inåtväxta- och inrullade naglar. För närvarande är det en av dom mest effektiva metoden vid nagelkorrigering som även ger smärtlindrande effekt. För att eliminera problemet med inåtväxande naglar är det nödvändigt att komma för en kontroll efter behandlingen var ca 6 vecka tills behandlingens slut som bekräftas av en fotterapeut. Sådan terapi varar cirka 6-12 månader, beroende på problemets ursprung och svårighetsgrad.
 • Arkadas Cube - En terapimetod för inåtväxande och inrullade naglar. Det är en icke-invasiv procedur under vilken den inåtväxande nageln dras ut ur nagelfalsen och sedan säkras med medicinsk akryl - det förhindrar återväxt. Den estetiska effekten är också en ytterligare fördel. Under proceduren rekonstrueras nagelplattan, tack vare vilken den får ett naturligt och hälsosamt utseende. För att eliminera problemet med inåtväxande naglar är det nödvändigt att komma för en kontroll efter behandlingen var ca 6 vecka tills behandlingens slut som bekräftas av en fotterapeut. Sådan terapi varar cirka 6-12 månader, beroende på problemets ursprung och svårighetsgrad. Vid behandling kortas nageln, akryl appliceras och poleras. Vid behov sätter fotterapeuten på en tamponad eller upprepar proceduren.


ca 55 min 600 kr - kostand för upp till två naglar 

OBS! Vid nagelkorrigering är det viktigt att fälja fotterapeutens rådgivning angående bland annat hembehandling med olika medel. Visa nagelkorrigerings metoder är kraftiga därav är hemmabehandling nödvändigt! Fotterapeuten tar ej ansvar för hela terapin om kunden ej fäljer rekomendationer! Val av skor vid nagelkorrigering är avgörande för att korrigeringen sitter kvar på nagelplattan. Om du tappar korrigering under de första 10 dagar så ingår garanti, det vill säga att fotterapeuten gör behandlingen på nytt utan några extra kostander. 


Behandling av nageltrång

Denna behandlig avser dig som har problem med nageltrång och där problemet behöver återgärdas snabbt. Medel för hemmabehandling vid ifekterad nageltrång ingår i priset.

ca 60 min 600 kr - behandlingen avser en nagel

Friskvård

Fotvård som friskvård - Avdrag hos arbetsgivaren

Denna behandling har som mål att bibehålla friska och starka fötter. Förebyggande och avslappnande behandling som innefattar uppmjukande fotbad, vård av naglar, filning av förhårdnader och borttagning av ev. liktorn och vårtor. Behandlingen avslutas med fotsalva och lätt fotmassage. Du får även tips och råd för hur du på bästa sätt bibehåller en god fothälsa genom egenvård.

ca 50 min 820 kr

Gellack

Gellack på dina egna nagalar

Gellack är ett slitstarkt nagellack som håller betydligt längre än ett vanligt nagellack. Med ett gellack får du glans, lyster och färger som håller länge på naglarna. Gellack ger dina naglar ett hållbart skyddande lager som kan hålla upp till 4 veckor.

- Gellack nytt set på händer ca 90 min 450 kr

- Gellack nytt set på tånaglar ca 90 min 400 kr (I samband med fotvård kostar det 300 kr)

OBS! Återbesök rekommenderas var 3-4 vecka. Ta bort eventuell nagellack innan besöket. 


Övriga nagelbehandlingar

Resterande tjänster med fokus på händer och naglar

- Klassisk Manikyr ca 60 min 250 kr

(Manikyren inleds med att händerna tvättas noggrant innan eventuellt nagellack tas bort. Sedan filas naglarna med en mjuk fil och nagelbandskräm masseras in på varje finger för att mjuka upp nagelbanden så att de försiktigt kan puttas upp och döda hudceller tas bort.  Behandlingen avslutas med en livgivande handmassage. I denna behandling ingår även lackning med vanligt nagellack.)

- Vanligt nagellack på tånaglar ca 15 min 100 kr

(Vi målar dina naglar på tånaglar med vanligt nagellack, i denna behandling ingår även borttagning av eventuell gammalt nagellack)

- Borttagning av material ca 30 min 100 kr

(Borttagning av befintlig material så som gele eller gellack. Denna behanling kan du boka om du redan har material på naglarna från en annan salong men vill göra nytt set hos oss)

- Borttagning av material + Klassisk Manikyr ca 75 min 300 kr 


Finn första lediga tid!

Ring för att boka!

Debitering av uteblivet besök!

Vi debiterar utebliven eller för sent avbokad tid. En inbokad tid ska återkallas 24 timmar i förväg, annars debiteras fullt pris.

Det går bra att avboka via mail karina@phoenixkliniken.se eller ring oss på        070-744 92 50.

FungiCheck

 • Resultat inom 10 minuter
 • 97 % tillförlitlighet
 • Snabbt och smärtfritt

FungiCheck är vetenskapligt och kliniskt testat. Enligt studier är FungiCheck med 97 % korrekt diagnos det mest pålitliga testet för dermatofyter i jämförelse med traditionella metoder. Testet kan utföras trots att nageln redan behandlas med svampdödande medel. Boka tid för testet redan idag!


Pris för test hos Phoenix Kliniken 550 kr.