Behandlingar & tjänster

För friskare fötter

Här står fotvård på menyn! Behandlingar går att boka måndag - fredag, vissa kvällar till kl 20:00. Bokning sker via bokningssidan där du finner lediga tider eller via telefon. Är du fundersam över vilken behandling som passar dig är du alltid välkommen att ringa. Inget svar i telefon? Lugn, jag ringer upp dig så snart jag får en ledig stund.


För att säkerställa att du får en lugn och avkopplande stund hålls dörren låst under pågående behandling. Välkommen att boka!

Fotvårdsbehandling hos medicinsk fotterapeut ansluten till Sveriges Fotterapeuter

OBS

NAGELLACK!

Visst är det härligt med lite färg på tånaglarna? MEN, ta bort lacket innan du kommer på din behandling då borttagningen annars tar dyrbar tid i anspråk från din behandling. Och dessutom har vi dessvärre inte möjlighet att ta bort gellack som kräver lite starkare borttagning än vanligt nagellack. Tack på förhand och välkommen med tånaglar utan lack!

BARN & UNGDOMAR UNDER 18 ÅR

För dig om önskar komma på behandling hos Karina på Phoenix Kliniken och inte hunnit fylla 18 år så gäller att du tar med din målsman/vårdnadshavare till behandlingen alternativt att denne kan kontaktas via telefon under behandlingstillfället. Skulle frågor uppstå som behöver besvaras för att behandligen ska kunna fortgå eller beslut behöva fattas om till exempel vidare behandling som barnet/ungdomen ej själv ska bekosta så måste målsman/vårdnadshavare finnas tillgänglig på plats eller via telefon för att kunna svara på frågor och fatta beslut. 

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård - Hel behandling

Denna behandling passar dig som regelbundet går på fotvård och inte har några extrema problem med dina fötter. I behandlingen igår fotanalys och fotstatus, uppmjukande fotbad och vård av naglar, behandling av ev. liktorn, nagelsvamp, vårtor, nageltrång och förhårdnader. Behandlingen avslutas med välgörande massage med fotsalva och nagelolja.

ca 55 min 630 kr

Medicinsk fotvård - Delbehandling

Denna behandling passar dig som inte har behov av en omfattande behandling, utan önskar hjälp med borttagning av enstaka liktorn, nagelklippning eller vårtbehandling. Fotbad och massage ingår inte alltid, utan är beroende av vad som ska åtgärdas.

ca 25 min 410 kr

Medicinsk fotvård - Stor behandling

Denna behandling passar dig som har mycket besvär med dina fötter. I samråd med din terapeut prioriteras vad som först behöver åtgärdas för att få dig på fötter igen och hur vidare behandling läggs upp. Behandlingen kan vara en kombination av medicinsk fotvård och tejpning, massage, utprovning av skor eller annat. Du som kund får råd och tips om egenvård, vidare behandling och hänvisning till andra specialister vid behov.

ca 85 min 930 kr

Vårtor

Behandling av Verruca / Vårta

Denna behandling passar dig som har problem med vårtor. Under behandlingen behandlas 3 - 4 vårtor beroende på storlek.

ca 20 min 330 kr

Massage

Fot- & Vadmassage

En skön fot- och vadmassage med högkvalitativ massageolja. I behandlingen ingår även uppmjukande fotbad och fot- och vadskrubb.

30 min 430 kr

45 min 530 kr

Korrigerande ortoser

För korrigering av felställda tår

Ortos är ett samlingsnamn för hjälpmedel som används som ett yttre stöd på en kroppsdel. Syftet kan vara att motverka felställningar eller kompensera för muskelsvaghet.

Jag tillverkar en individuell ortos i silikon efter dina behov. Ortosen avlastar felställningar, t.ex. hallux valgus, hammartå eller liktornar mellan tår. (1 års garanti, gäller ej normalt slitage.)

ca 45 min 620 kr

Butikstid

Utprövning av Skor / Inlägg / Fotavlastningar

Vill du vara säker på att butiken är öppen nu i Coronatider när du kikar förbi? Eller är du helt enkelt bara osäker på vad just dina fötter behöver? Ingen fara, jag hjälper dig med personlig rådgivning vid val av skor, skoinlägg och fotavlastningar. Bokas separat eller tillsammans med annan behandling.

ca 30 min 0 kr

Nagelsvamp / Fotsvamp - Konsultation

Konsultation för bedömning av orsaken till nagel/hudförändring och rådgivning angående vilken behandling som är lämplig. Möjlighet finns att utföra test av nagel/fotsvamp på kliniken, extra kostnad för test tillkommer.

ca 15 min 280 kr

Test för nagelsvamp

Test för nagelsvamp, ej behandling. Testkit från FungiCheck används som är det mest tillförlitliga testet på marknaden. Läs mer om FungiCheck HÄR!

ca 30 min 530 kr (450 kr i samband med annan behandling)

Nagelvård

Nagelvård, medicinskt betingad

Klippning och slipning av fingernaglar. Nagelolja och handsalva ingår i behandlingen.

ca 15 min 230 kr

Nagelrekonstruktion HFL-gel

Denna behandling passar dig som behöver bygga upp och stärka en trasig nagel (traumanagel) för att hjälpa den att växa över nagelbädden. Behandlingen kan utföras på nagelsvamp. I vissa fall är test av nagelsvamp nödvändig innan behandling och kostnad för denna ingår inte i priset för nagelrekonstruktion.

OBS! Viktigt att följa fotterapeutens råd efter avslutad behandling.

ca 45 min 580 kr - kostnad för en nagel.

Tilläggskostnad per extra nagel: 180 kr

Nagelkorrigering med Onyfix

Onyfix nagelkorrigeringssystem är en smärtfri behandling av återkommande nageltrång och inåtväxande naglar (unguis incarnatus). Behandlingen är fri från obehagligt tryck eller spänning.

Med Onyfix nagelkorrigering hjälper jag dig att korrigera nästan alla former av kartnaglar, nageltrång eller deformerade naglar. Max. två naglar per behandling.

45 min 530 kr

Nageltrångsbehandling

Denna behandling passar dig som har besvär med nageltrång. Vid behandling av nageltrång rekommenderas att kan du som kund smörjer det onda området med bedövningssalva 1 timme före bokad behandling. Detta minskar smärtan och du kommer uppleva behandlingen mer behaglig.

ca 45 min 480 kr

Friskvård

Fotvård som friskvård - Avdrag hos arbetsgivaren

Denna behandling har som mål att bibehålla friska och starka fötter. Förebyggande och avslappnande behandling som innefattar uppmjukande fotbad, vård av naglar, filning av förhårdnader och borttagning av ev. liktorn och vårtor. Behandlingen avslutas med fotsalva och lätt fotmassage. Du får även tips och råd för hur du på bästa sätt bibehåller en god fothälsa genom egenvård.

ca 55 min 780 kr

Behandling med Bemer - Fysikalisk vaskulär terapi

Stimulering av blodkärlen med hjälp av certifierad medicinsk utrustning som skickar impulser och genererar magnetfält. Muskelcellerna i blodkärlens väggar dras ihop så att mer blod pumpas in i kapillärområdet och ökar blodcirkulationen. Läs mer om Bemer HÄR!

ca 20 min 280 kr

Finn första lediga tid!

Ring för att boka!

FungiCheck

  • Resultat inom 10 minuter
  • 97 % tillförlitlighet
  • Snabbt och smärtfritt

FungiCheck är vetenskapligt och kliniskt testat. Enligt studier är FungiCheck med 97 % korrekt diagnos det mest pålitliga testet för dermatofyter i jämförelse med traditionella metoder. Testet kan utföras trots att nageln redan behandlas med svampdödande medel. Boka tid för testet redan idag!


Pris för test hos Phoenix Kliniken 530 kr.

OBS! Utförs testet i samband med annan bokad behandling erhålls rabatt på testet.

Pris hos Phoenix Kliniken i samband med annan bokad behandling 450 kr.