Butiken

Välkommen till Kungsgatan 5 i Avesta

Karina finns på plats i butiken för att hjälpa dig att finna vad dina fötter behöver. Boka gärna en utprovning av skor i samband med din fotvårdsbehandling så får du hjälp att finna de rätta produkterna och skorna för just dina fötter.


De flesta av butikens produkter finner du även i vår WEBBSHOP. Där kan du i lugn och ro handla dina produkter när det passar dig. Nedan kan du läsa om Phoenix Klinikens produktsortiment och du finner även snabblänkar till webbshoppen om du skulle bli lite shoppingsugen. Skulle du ha några funderingar angående någon produkt så kan du enkelt kontakta oss, du finner våra kontaktuppgifter längre ner på sidan. Trevlig läsning!

MEDICINSKA & FOTRIKTIGA SKOR

Hos Phoenix Kliniken finner du ett brett sortiment av medicinska och fotriktiga skor från New Feet och Cinnamon. Allt från säsongens sköna varmfodrade kängor till arbetskor med anti-halk sula och mysiga, värmande innetofflor i ull.

STRUMPOR & SKOINLÄGG

Strumpor i ull och bambu, mjuk och behaglig resår, även för dig som är lite extra känslig eller har diabetes. Du finner skoinlägg, sulo och fotavlastningar, allt för att dina fötter ska trivas och må bra.

Vi inför nu en maxgräns i butiken på 2 kunder per besök och hjälper dig att handla säkert!


Se mer info HÄR!

FOT & HUDVÅRDS-PRODUKTER

Produkter till dina fötter, händer, kropp och knopp. Allt finner du hos Phoenix Kliniken. Även vårdande produkter för skor och kläder hittar du i sortimentet.

” Felställningar i foten kan resultera i både knä-, höft-, rygg- och nackproblem och det har ofta med felaktigt skoval att göra."

Läs mer om produkternas

egenskaper här nedan.


OnSteam®

Protektor® & Korrektor®

OrthoStretch™

Picos©

Kardborreband

New Feet är medicinska

skor och skoinlägg från Danmark


Produkterna kännetecknas av:

 • Bred framfotdesign och hög stabilitet.
 • Mjukt vadderat läder och utvalda fodermaterial.
 • Fukttransporterande foder med låg friktion.
 • Inga irriterande sömmar.
 • Optimal stötdämpning - alla modeller har en urtagbar PPT® Protektor® - innersula.
 • OrthoStretch™ är utvecklat för att göra skodon flexibla så att de anpassar sig till känsliga fötter.
 • Skorna skräddarsys enkelt för individuella behov - det vill säga de extra långa kardborrebanden är lätta att förkorta och hälkappan är tillverkad av termoplastiskt material.
 • Alla komponenter tillverkas enligt EU: s miljöstandarder.
 • Utrymme för ortotik.

Produkterna finns i butik & webbshop

SHOPPA HÄR

Cinnamon är svenska skor och produkter, utvecklade i samarbete med ortopeder


Det svenska skomärket för dig som är mån om din och andras hälsa. Alla skor, kängor och pumps har urtagbara innersulor så de kan bytas mot egna skoinlägg. Vi har även skor för hallux valgus, hammartå och andra vanliga fotproblem. Cinnamon har skor i extra små storlekar (33) eller extra stora storlekar (45). Skorna designas från vårt kontor i Alingsås och tillverkas i Spanien. Skinnet vi använder vid vår skotillverkning är bland annat restprodukter från matproduktion. Genom att ta tillvara på allt så ser vi till att minska på avfallet och värna om miljön.

Produkterna finns i butik & webbshop

SHOPPA HÄR

HFL Laboratories är specialisten när det gäller

problemlösande fot- och kroppsvård


Många års erfarenhet och praktik ligger till grund för arbetet på HFL Laboratories. Detta har lett till utvecklingen av pålitliga och målinriktade produkter som kan användas både till daglig vård och hud- och nagelproblem. Detta tack vare bruket av kliniskt rena material och utan bruk av hormoner eller antibiotika.


Vill du också vara snäll mot din kropp och fötter? Eller har du problem med huden eller naglarna som du vill behandla med de bästa produkterna? Då har du kommit till rätt ställe! Vi har noggrant utvecklade produkter som kan hjälpa dig med detta. Alla produkter kan användas av barn, gravida och diabetiker. Produkterna är ett led i en professionell behandling. Produkterna från HFL Laboratories finns endast att köpa på fot- och skönhetssalonger så att du ska kunna få den bästa rådgivningen, stödet och/eller hjälpen. 

Produkterna finns i butik

Sköna Fötter

i Mariestad


 • Strumpor i ull och bambu.
 • Mjuk och behaglig resår som inte sitter åt.
 • Diabetesstrumpur i ull och bambu.

Produkterna finns i butik & webbshop

SHOPPA HÄR

Fotspecialisten

- Produkter utvecklade inom medicinsk fotvård, med god kännedom om vad fötter behöver


Special Foot Products, utvecklat av Carola Richardson, medicinsk fotterapeut sedan tjugo år med ett specialintresse inom fotvård för nagel- och hudsvamp. Kvalitativa produkter som ger bra resultat på olika problemområden.


Produkterna säljs enbart av medicinska fotterapeuter. Detta är en trygghet för att säkerställa att alla produkter används rätt. Vårt fokus är att hjälpa kunden på bästa sätt och vi finns alltid till hands för att svara på frågor om våra produkter och behandlingar.


Alla våra produkter kan sättas ihop på olika sätt för olika behov. Detta innebär att fotterapeuten kan skräddarsy behandlingen för bästa resultat.

Produkterna finns i butik & webbshop

SHOPPA HÄR